Bombe van vanille-ijs

home > spar-recepten > Bombe van vanille-ijs

Doe het vanille-ijs in de vorm; verdeel 250 g diepgevroren frambozen onder het ijs; druk goed aan en zet 24 uur in de diepvries.
Maak een ganache door de room te koken en daarin de chocolade te laten smelten.
Bereid de frambozencoulis door 250 g diepvriesframbozen te mixen en daarna door de puntzeef te duwen. Voeg 2 eetlepels suiker toe.
Ontvorm de halve bolvorm vanille-ijs en zet op een taartrooster.
Overgiet met de lauwe chocoladeganache; zet terug in de diepvries en laat opstijven gedurende ± 15 minuten.
Snij in gewenste porties en serveer met de frambozencoulis en de verse frambozen. Bestrooi met een beetje bloemsuiker. *Bombe is een bevroren gerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

Dessert 60 min./6 personen

Ingrediënten
–1 l vanilleroomijs
– 500 g diepvriesframbozen
– 500 g fondantchocolade
– 2,5 dl room
– 1 halve bolvormige vorm
– 2 eetlepels suiker
– 2 doosjes verse frambozen – bloemsuiker