Landelijke maïsschotel

home > spar-recepten > Landelijke maïsschotel

Per portie: energie 594 KJ, 143 Kcal, 4 g. eiwit, 4 g. vet, 22 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Wijnadvies:
Grenache rose, J.L. Cevenne, Frankrijk

Succestip:
Voeg op het laatst blokjes fetakaas aan de schotel toe.
Kook de aardappelblokjes gaar in een halve liter water met de bouillonblokjes en de kruiden. Giet de blokjes af en houd het vocht apart. Voeg aan het vocht de knoflook, ui en selderij toe. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.

Houd 1/5 deel van de aardappelblokjes apart en voeg de overige aardappels weer bij het kookvocht. Weer aan de kook brengen en pureer het geheel daarna in de mixerblender. Giet het mengsel terug in de pan en voeg de maïskorrels, de apart gezette aardappelblokjes, de sjalotjes en paprikablokjes er aan toe. Laat het zachtjes stoven en voeg als laatste de slagroom en verse dille toe.

Breng indien nodig op smaak met versgemalen peper en zout.





Ingrediënten voor 4 personen

- 6 middelgrote, vastkokende, in blokjes gesneden aardappelen – 1 middelgrote ui in blokjes gesneden – 2 fijngesneden teentjes knoflook – 1 kleine struik bleekselderij – 2 groentebouillonblokjes (Maggi) – 1/2 theelepel tijmblaadjes (Verstegen) – 1/2 theelepel oregano (Verstegen) – versgemalen peper en zeezout (Verstegen) – 1 blik maïskorrels (Spar) of 200 g. maïs uit de diepvries of verse maïs – 1/3 rode, 1/3 groene,1/3 gele paprika in blokjes gesneden – 3 fijngesneden sjalotjes 4 eetlepels zure room of slagroom – 1 eetlepel verse gehakte dille