GOULASH VAN AARDAPPEL EN PAPRIKA MET RUNDERVINKEN

home > spar-recepten > GOULASH VAN AARDAPPEL EN PAPRIKA MET RUNDERVINKEN

Per portie: Energie 2276 Kj 544 Kcal Eiwit 50 g. Vet 15 g. Koolhydraten 52 g.
Bereidingstijd: 35 minuten

Wijnadvies:
Pinotage, Schoonsigt, Wes Kaap, Zuid Afrika

Succestip:
Ook lekker met kant-en-klare paprika uit een pot i.p.v. verse paprika.
Breng een pan water aan de kook en houd deze warm tot gebruik.

Verhit vervolgens olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak hierin lichtjes de ui, paprika, aardappelblokjes, knoflook, karweizaadjes, laurier, oregano en paprikapoeder. Vul de pan daarna af met kokend water zodat het geheel net onderstaat. Houd alles aan de kook en sluit de pan af met een deksel.

Laat het geheel op matig vuur zachtjes stoven tot de aardappels gaar zijn. Giet vervolgens het overtollige vocht af en kruid het geheel, indien nodig, met versgemalen peper en zout. Bak in de tussentijd de rundervinken goudbruin en gaar in boter of margarine. Schep de goulash in diepe borden en plaats de rundervinken er bovenop. Blus de braadjus af met een scheutje water en serveer deze apart.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien grof gesneden
1 rode en 1 groene paprika in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
1 kg. kruimige aardappelen in blokjes gesneden
2 tenen knoflook
1 theelepel karweizaadjes (Verstegen)
2 laurierblaadjes (Verstegen)
1 theelepel gedroogde oregano (Verstegen)
2 theelepels paprikapoeder (Verstegen)
zout en versgemalen peper
8 rundervinken
2 eetlepels boter of margarine