Geroosterde kipfilet met roergebakken peulvruchten, verse tomatensaus met basilicum en pijnboompitten

home > spar-recepten > Geroosterde kipfilet met roergebakken peulvruchten, verse tomatensaus met basilicum en pijnboompitten

Per portie: Energie 2318 kJ, 553 kcal, 40 g. eiwit, 33 g. vet, 27 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 40 minuten

Wijnadvies:
Een krachtige Merlot Rosé van Gato uit Chili is met dit gerecht een perfecte match.

De kipfilets over de lengte halveren, kruiden met peper, zout en verse tijm. Besprenkelen met 3 lepels olijfolie en afgedekt met plasticfolie in de koelkast laten marineren. Af en toe omkeren.

Voor de saus eerst de tomaten insnijden en even in kokend heet water dompelen. Koud spoelen, velletjes verwijderen en in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en dan in blokjes snijden.

In een pan de overige olijfolie verhitten, het spek en de knoflook licht uitbakken, kort de tomaatblokjes toevoegen. Afblussen met water of bouillon en ca. 10 minuten laten inkoken. Door een zeef gieten en de dikke stukken daar ook doorheen wrijven. De basilicum toevoegen en warm houden tot gebruik.

De groenten indien verkrijgbaar, vers anders diepvries, beetgaar koken en koud spoelen. Van de tuinboontjes het grijze velletje verwijderen, zodat de mooie groene boontjes overblijven. De aardappels goed schoonwassen, afborstelen en in plakken snijden van ca. 1 tot 1,5 cm dikte. Met zout in water net gaar koken, afgieten en koud spoelen. Afdrogen en met olijfolie in de grilpan voorzien van een ruitje. Naderhand kruiden met versgemalen peper en grof zeezout.

De kipfilets op niet te hoog vuur in de grilpan aan beide zijden krokant bakken tot ze net gaar zijn. De groenten in een wokpan of hapjes pan op hoog vuur met wat boter roerbakken. Kruiden met versgemalen peper en zout.

De groenten en aardappelplakken op voorverwarmde borden leggen en de kipfilets in het midden plaatsen. De saus rondom scheppen en bestrooien met pijnboompitten.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 4 flinke kipfilets – 4 eetlepels olijfolie en 40 g. boter om in te bakken – 100 g. peultjes of sugarsnaps – 80 g. doperwtjes (vers gedopt) of diepvries – 80 g. gepelde, jonge tuinboontjes of diepvries – 80 g. gesneden snijboontjes of sperziebonen – 4 grote vastkokende aardappels – 50 g. droog gebakken pijnboompitten met zout – 1 pakje gezeefde tomaten (Heinz) – 1 fijngesneden teentje knoflook – fijngesneden basilicum, versgemalen peper, zout en tijm