Driehoekjes gevuld met spinazie en feta

home > spar-recepten > Driehoekjes gevuld met spinazie en feta

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm een scheutje olie in een pan; roerbak hierin de spinazie samen met de looksnippers; haal uit de pan; hak grof; verbrokkel er de feta over en breng op smaak met het paprikapoeder, de nootmuskaat, peper en zout.
Snij de deegcirkels in twee; vouw elke helft samen met het afgeronde deel naar binnen zodat je een rechthoek bekomt en bestrijk gul met gesmolten boter.
Leg 1 eetlepel vulling in een hoek van elke rechthoek deeg, maar blijf voldoende van de rand. Vouw de rand over de vulling; vouw de andere hoek diagonaal zodat je een driehoek verkrijgt en vouw verder tot driehoekige pakketjes(gaat net zo makkelijk als inwikkelen).
Schik op een bakblik; bestrijk met gesmolten boter en bak knapperig goudbruin in een voorverwarmde oven.
Serveer met flinterdun gesneden rauwe groentestaafjes (komkommer, wortel, radijs etc).

*Brickdeeg (Tunesie: malsouka)
Doorzichtige deegvelletjes, die zeer moeilijk zelf te maken zijn, maar wel te koop zijn in speciaalwinkels.
Over dit product is veel verwarring en wordt te pas en te onpas gebruikt.
Is vergelijkbaar met wontonvellen (China).
Ook wel vergeleken met filodeeg (phillodeeg), maar dat is niet terecht.
Filodeeg heeft meer een struktuur van bladerdeeg terwijl brickdeeg meer weg heeft van een glad glutendeeg.
Het deeg is in vellen te koop bij een toko.
U kunt het evt. vervangen door vellen filodeeg of wontonvellen.
Deze flinterdunne lapjes deeg worden veel in de Chinese keuken gebruikt.
In een Chinees kookboek kunt u waarschijnlijk wel een recept vinden hoe u dit zelf moet maken.
Brik of brique(= letterlijk baksteen) deeg wordt gebruikt voor lekkere hartige hapjes uit de Noord-Afrikaanse (m.n. Tunesië) keuken.
Brickdeeg wordt gemaakt van fijngemalen, gegaard griesmeel, en filodeeg van gewone witte bloem.
Je kunt het verschil ook heel duidelijk zien: brickdeeg is niet zo compact als filodeeg.
Je gebruikt ze overigens wel min of meer op dezelfde manier.
Houd de vellen deeg die je nog niet gebruikt hebt onder een vochtige theedoek om te voorkomen dat het tere deeg uitdroogt.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht 45 min ./ 4 personen

Ingrediënten
– 4 vellen brickdeeg*
– 250 g spinazie, gewassen en harde stelen verwijderd
– 100 g feta
– 1 teentje look, fijngesnipperd
– gesmolten boter
– olie
– nootmuskaat
– paprikapoeder
– zwarte peper en zeezout