Broccoli-notentaart

home > spar-recepten > Broccoli-notentaart

Per portie: energie 3333 KJ, 793 Kcal, 25 g. eiwit, 64 g. vet, 32 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay, Ile de Beau, Cercle de la Grappe, Frankrijk

Succestip:
Als de taart nog niet is afgebakken, inpakken in een diepvrieszak en goed afsluiten. Minstens 2 maanden goed te houden in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een rechthoekig bakblik met wat boter en bekleed met vetvrij papier. Dit papier ook weer licht met boter bestrijken. Ontdooi de bladerdeegplakken en bekleed het bakblik hiermee. Prik met een vork overal in het deeg en bak het vervolgens ca. 10 minuten voor. Neem het bakblik vervolgens uit de oven en houd deze apart.

Kook de broccoli met wat zout in kokend water. Spoel na 2 minuten af met koud stromend water en laat op een zeef uitlekken.

Klop in een ruime kom de eieren met de slagroom, peper, zout en oregano. Schep de broccoli in het bakblik en giet het eiermengsel er overheen. Bestrooi met de geraspte kaas en cashewnoten.

Bak vervolgens af in ca. 30 minuten of tot het ei is gestold en de kaas gesmolten. Direct uit de oven opeten is het lekkerst!





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 1 broccoli – 6 plakken bladerdeeg – 4 losgeklopte eieren – 1/8 slagroom – versgemalen peper en zout – 1 theelepeltje gedroogde oregano (Verstegen) – 100 g. cashewnoten (Spar) – 120 g. oude geraspte kaas – boter