TEMPURA VAN DIVERSE GROENTEN MET EEN AARDAPPEL-DOPERWTENPUREE

home > spar-recepten > TEMPURA VAN DIVERSE GROENTEN MET EEN AARDAPPEL-DOPERWTENPUREE

Per portie: Energie 1891 Kj 451 Kcal eiwit 15 g. vet 15 g. koolhydraten 52 g.
Bereidingstijd 30 minuten

Wijnadvies:
Pinot Blanc, Rudisbourg, Jean Rosen, Elzas, Frankrijk

Succestip:
Ook heerlijk als borrelhapje.
Laat de doperwtjes ontdooien en maak ze fijn in de keukenmachine. Wrijf ze daarna door een fijne zeef. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng deze met de doperwtenpuree. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Houd de puree warm tot gebruik. Maak vervolgens het tempurabeslag, door het meel te mengen met de eieren en het beslag aan te lengen met ijswater. Roer net zo lang tot alle grotere klonten zijn verdwenen en er een smeuïg beslag is ontstaan. Het beslag mag best nog kleine klontjes bevatten. Verhit de olie in een wok of hapjespan tot ca. 175°C. Zorg dat de groenten goed droog zijn en haal ze vervolgens door het tempurabeslag en bak ze meteen goudbruin en krokant in de hete zonnebloemolie. Niet te veel tegelijk! Laat de groenten op keukenpapier uitlekken en houd ze warm tot gebruik in een voorverwarmde oven. Schep de aardappel-doperwtenpuree op voorverwarmde borden scheppen en leg de groenten rondom. Serveer de zoete chilisaus apart





Ingrediënten voor 4 personen

1 1/2 liter zonnebloemolie (Spar)
8 plakjes courgette
8 plakjes aubergine
8 broccoliroosjes
8 grote champignons
8 stukjes lente ui van 5 cm lengte
4 gehalveerde sjalotjes
12 stukjes paprika (rood, geel en groen)
zout en versgemalen peper
6 eetlepels zoete chilisaus (Excofun)

Voor het tempurabeslag:

200g. bloem (Laarmans), 2 eieren en 2 dl. ijswater en zout

Voor de doperwtenpuree:

1 pakje aardappelpuree (Maggi)
1 pakje diepvries doperwten zeer fijn (Groko)