Een heerlijke omelet met bieslook, uitgebakken spek en zelfgebakken croissants met kaas

home > spar-recepten > Een heerlijke omelet met bieslook, uitgebakken spek en zelfgebakken croissants met kaas

Per portie: Energie 3048 kJ, 726 kcal, 32 g. eiwit, 59 g. vet, 20 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 10 min. voor de omelet, ca. 20 min. voor de croissants.

Wijnadvies:
Pinot Blanc van Jean Rosen uit de Elzas. Probeer ook eens een ijskoude, Duitse Riesling Classic (Deinhard).

Succestip:
U kunt ook kleine omeletjes bakken en per persoon serveren.
Open het blik croissantdeeg en leg de driehoeken op het werkvlak. Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi dit met geraspte kaas. Kruid met peper en zout en rol het deeg op van de brede kant naar de punt. Leg ze op een ovenplateau en bestrijk ze licht met ei, laat ca. 10 minuten rusten.

De oven voorverwarmen op 200°C. Zet de croissants in de oven en bak ze in ca. 15 min goudbruin en gaar. Klop in de tussentijd de eieren los met de slagroom en bieslook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Bak de spekplakjes krokant in een koekenpan.

Verhit nu 2 koekenpannen en laat hierin de boter uitbruisen. Zet het vuur laag en bedek de bodem met het uitgebakken spek en giet het eimengsel op het spek. Laat op laag vuur garen totdat de bovenzijde is gestold. Laat de omeletten voorzichtig op een deksel glijden en leg ze omgekeerd terug in de koekenpan. Laat nog even doorgaren.
Garneer de omeletten met wat bieslook. Serveer samen met de vers afgebakken croissants.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 1 blik super croissants (Danerolles) – 150 g. jong belegen, geraspte kaas (Spar) – 9 eieren – 2 dl. slagroom – 3 eetlepels bieslook – 24 plakken dungesneden ontbijtspek – 2 eetlepels vloeibare boter (Spar) – versgemalen peper en zout (Verstegen)