VARKENSROLLADE MET MOSTERD EN GROENE PEPERKORRELS

home > spar-recepten > VARKENSROLLADE MET MOSTERD EN GROENE PEPERKORRELS

Per portie: Energie 2664 Kj 639 Kcal Eiwit 66 g. Vet 33 g. Koolhydraten 20 g.
Bereidingstijd: 60 minuten

Wijnadvies:
Côtes du Roussillon, Huiswijn Spar, Frankrijk

Succestip:
Ook lekker met kip- of kalkoenrollade i.p.v. varkensrollade.
Kruid de rollade licht met peper en zout. Verhit de roomboter samen met de zonnebloemolie in een pan. Braad hierin de rollade rondom goudbruin. Blus de braadjus af met een scheut water en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan af met een deksel en laat de rollade op matig vuur durende 15 minuten stoven.

Controleer d.m.v. een insnede met een scherp mes of de rollade van binnen gaar is. Anders nog 5 minuten langer laten stoven. Bak in de tussentijd in een pan met boter de ontbijtspekreepjes en de sjalot goudbruin en knapperig. Neem deze daarna uit de pan en zet deze apart tot gebruik. Roerbak de sperzieboontjes ca. 4 minuten in de braadjus. Voeg daarna de sjalot en ontbijtspek toe en breng het geheel indien nodig op smaak met versgemalen peper.

Bereid vervolgens de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik. Neem vervolgens de rollade uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie. Voeg aan de braadjus mosterd, bruine suiker, citroensap en room toe. Breng het geheel aan de kook en laat het even goed doorkoken. Giet de saus daarna door een zeef en voeg daarna groene peperkorrels toe. Snijd de rollade in plakken en leg deze op een schaal. Garneer met de aardappelpuree en sperzieboontjes en giet hierover de mosterd-pepersaus.





Ingrediënten voor 4 personen

1000 g. varkensrollade
2 eetlepels zonnebloemolie (Spar)
1 eetlepel roomboter
4 eetlepels gladde mosterd (Spar)
2 eetlepels groene peperkorrels (Verstegen)
1 eetlepel bruine suiker (van Gilse)
1 eetlepel citroensap
5 eetlepels slagroom
peper en zout
2 eetlepels versgehakte peterselie
400 g. kant en klare sperzieboontjes
1 fijngesneden sjalotje
1 theelepel boter
100 g. ontbijtspekreepjes
1 pak aardappelpuree met crème fraîche (Maggi)