Pêches cardinal

home > spar-recepten > Pêches cardinal

bereidingstijd: 20 min
Per portie: Energie 860 Kj/ 208 Kcal eiwit 3 g. vet 11 g. koolhydraten 25 g.

Wijnadvies:
zoete dessertwijn

Succestip:
Ook lekker i.p.v. frambozen met aardbeien of ontpitte kersen
Wrijf de frambozen met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef in een pannetje en roer er 2 eetlepels suiker door. Breng het geheel even aan de kook totdat de suiker is opgelost. Haal het van het vuur en laat de frambozensaus afkoelen in de koelkast tot gebruik. Schep de bollen ijs in mooie coupes en plaats op iedere bol een halve perzik. Garneer het met de slagroom. Giet er vervolgens de frambozensaus over en bestrooi met amandelschaafsel. Garneer met een paar verse frambozen en muntblaadjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Perziken met frambozenpurée en vanille-ijs voor 4 personen

1 blik perziken op sap (Spar)
2 blikjes frambozen op sap (Jonker Fris)
2 dl. slagroom met suiker
4 bollen vanille-ijs (Hertog)
2 eetlepels suiker
Indien verkrijgbaar: verse frambozen om te garneren
2 eetlepels gebrand amandelschaafsel (Baukje)
muntblaadjes om te garneren