BIEFSTUKREEPJES MET PADDESTOELEN IN OESTERSAUS

home > spar-recepten > BIEFSTUKREEPJES MET PADDESTOELEN IN OESTERSAUS

Per portie: Energie 1049 Kj 250 Kcal Eiwit 34 g. Vet 10 g. Koolhydraten 8 g.
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten marineren

Wijnadvies:
Stamps Semillon, Chardonnay, Hardys, California, U.S.A.

Succestip:
Lekker met gebakken rijst of miehoen.
Snijd de biefstukken in lange, dunne plakken. Maak vervolgens in een ruime kom een marinade van sojasaus met maïzena, gemberpoeder, suiker en chilipoeder.

Leg het vlees in de marinade en laat het laat ca. 30 minuten marineren. Laat het vlees daarna uitlekken in een vergiet en bewaar de marinade voor later.

Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en laat deze even meebruinen. Roerbak hierin kort de biefstukreepjes. Niet teveel tegelijk, anders koelt het teveel af en gaat het vlees koken in plaats van bakken. Voeg vervolgens de rest van de olie toe aan de braadjus in de wok. Roerbak hierin de paddestoelen snel op hoog vuur.

Voeg daarna de vleesreepjes en oestersaus en de overgebleven marinade toe en bak het geheel nog even op hoog vuur. Voeg vervolgens de lente-uitjes toe. Contoleer op smaak en kruid indien nodig met zout en versgemalen peper. Als het gerecht te zout is kunt u ook een scheutje water toevoegen. Serveer meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g. biefstuk
2 eetlepels sojasaus (Conimex)
1 theelepel maïzena (Dureyea)
3 eetlepels arachide olie (Spar)
1 teentje fijngesneden knoflook
1 theelepeltje djahé/ gemberpoeder (Verstegen)
200 g. gemengde paddestoelen (champignons, shii-take, oesterzwammen)
2 eetlepels oestersaus (Conimex)
1 theelepel suiker (van Gilse)
4 lente-uitjes in diagonaal gesneden in stukken van 4 cm.
2 mespuntjes chilipoeder (Verstegen)
zout en versgemalen zwarte peper