Geroosterde Hollandse nieuwe haring met dille mosterdsaus

home > spar-recepten > Geroosterde Hollandse nieuwe haring met dille mosterdsaus

Per portie: Eenergie 1581 KJ, 378 Kcal, 29 g. eiwit, 28 g. vet en 4 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Wijnadvies:
Een ijskoud glaasje Vodka, Akvavit of oude Jenever

Succestip:
Snijd de geroosterde haring in blokjes en steek ze afwisselend met plakjes komkommer aan stokjes. Serveer als hapje bij de borrel.
Maak eerst de saus door de mayonaise te vermengen met de overige ingrediënten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Kijk de haringen goed na of er geen graatjes meer in zitten en droog ze goed af. Bestrijk de haringen met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper.

Verhit een grilpan en rooster de haringen om en om in ongeveer 4 minuten. Leg ze even op keukenpapier en vervolgens op de borden.

Serveer met de dille-mosterdsaus en geroosterd witbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

- 8 schoongemaakte haringen met staartje – 2 eetlepels olijfolie (Bertolli) versgemalen peper

Voor de saus:

- 2 eetlepels mayonaise (Spar) – 2 eetlepels zure room – 2 eetlepels fijngehakte, verse dille – 1 theelepeltje scherpe mosterd (Spar) – 1 theelepeltje suiker (van Gilse) – peper en zout – 1 paar druppels citroensap (Sicillia)