Crostini di fegatini (Toastjes met kippenlevermousse)

home > spar-recepten > Crostini di fegatini (Toastjes met kippenlevermousse)

bereidingstijd: 25 min + 1 uur koelen
Per portie: Energie 1336 Kj/ 319 Kcal Eiwit 16 g. Vet 11 g. Koolhydraten 38 g.

Wijnadvies:
Chianti, Sensi, Toscane, Italië

Succestip:
Zowel de mousse als de toastjes kunt u een dag van tevoren bereiden.
Fruit de sjalotten samen met de knoflook en champignons in de olijfolie zonder te kleuren. Voeg de kippenlevers er aan toe en bak deze bijna gaar. De ansjovis, de kappertjes en de salieblaadjes toevoegen en even mee laten warmen. Op smaak brengen met peper en zout. Afblussen met een scheutje zoete witte wijn of witte port. Doe het mengsel in de keukenmachine en draai het tot een fijne mousse. Schep deze in een kom en laat het in de koelkast minstens 1 uur goed koelen en opstijven. In de tussentijd de stokbroodplakjes besprenkelen met wat olijfolie en in een voorverwarmde oven op 200°C. goudbruin afbakken. De stokbroodplakjes uit de oven halen, even laten afkoelen en daarna besmeren met de kippenlevermousse en garneren met dungesneden saliereepjes en reepjes tomaat.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen

24 stokbrood plakjes
200 g. kippenlevers
2 fijngesneden sjalotten
6 fijngesneden champignons
2 + 2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
3 ansjovisfilets (Deepblue)
1 eetlepel kappertjes (Mamma Lucia)
8 salieblaadjes + 4 om te garneren
2 teentjes knoflook
zout en versgemalen zwarte peper
1 scheutje zoete witte wijn of witte port
tomaatreepjes voor garnering