Frisse salade van avocado, maïs, taugé, roquefort en kruidendressing

home > spar-recepten > Frisse salade van avocado, maïs, taugé, roquefort en kruidendressing

Per portie: Energie 894 kJ, 210 kcal, 11 g. eiwit, 16 g. vet, 8 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 20 minuten

Wijnadvies:
Een Hardy Chardonnay is perfect bij deze heerlijke salade.

Succestip:
Serveer de salade tijdens de paaslunch met tuinkers en gekookte kwarteleitjes.
Fris de sla eerst een half uurtje op in ijskoud water. Verwijder de stronk en de nerfjes van de sla en maak de sla vervolgens goed droog in een slacentrifuge of met een droge doek.

Doe de sla in een ruime kom en voeg de maïs, taugé, verbrokkelde roquefort, de geschilde blokjes gesneden avocado er aan toe. Besprenkel de salade met de citroensap en dressing. Meng de ingrediënten vervolgens voorzichtig door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Rangschik de salade in kommen en bestrooi tenslotte met de fijn-gehakte ei.

Serveer de salade met warm ciabattabrood en gezouten roomboter erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 1 krop sla – 1 rijpe avocado – 100 g. verse taugé – 1 eetlepel citroensap (Sicilia) – 1 klein blikje mas (Bonduelle) – 100 g. roquefortkaas – 6 eetlepels naturel kruidendressing (Remia) – 2 hardgekookte eieren – Ciabatta – gezouten roomboter – versgemalen peper en zout (Verstegen)