In de oven gebakken Belgisch geitenkaasje met appel en honing

home > spar-recepten > In de oven gebakken Belgisch geitenkaasje met appel en honing

Per portie: Energie 1901 KJ, 450 Kcal, 11 g. eiwit, 27 g. vet, 42 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Wijnadvies:
Zoals rode wijn goed combineert met rood vlees of wild, vraagt dit gerecht om een heerlijk glas rode port, zoals Da Silva 10 years old van Jean Arneaud.

Succestip:
Maak een miniversie van dit dessert en u heeft een leuk oudejaarshapje.
Snijd de appel in acht plakken.

Beboter een ovenschaal en leg hier vier plakken appel in. Leg de geitenkaasjes hier op. Bestrijk de kaasjes met een kwastje met losgeklopt ei en versgemalen peper, zout en tijm. Leg hierop weer een plak appel en besprenkel deze met honing. Zet deze vervolgens ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Maak in de tussentijd de sla aan met de dressing en leg deze op de borden. Rooster het rozijnenbrood. Haal de kaasjes uit de oven en leg ze in het midden van de salade.

Snijd het geroosterde rozijnenbrood in punten en leg dit om de salade heen op de borden.





Ingrediënten voor 4 personen

Nagerecht voor 4 personen

- 4 Belgische geitenkaasjes (Le p’tit Gratiné) – 1 Granny Smith appel, in plakken – 20 g. zachte boter – 1 losgeklopt ei – 1 theelepel tijmblaadjes – versgemalen peper en zout – 4 theelepels honing (Spar) – 1 zakje gemengde sla – 4 eetlepels dressing naturel (Spar) – 4 plakken geroosterd rozijnenbrood