Hutspot van rundvlees met Grimbergen dubbel

home > spar-recepten > Hutspot van rundvlees met Grimbergen dubbel

Per portie: energie 3878 KJ, 923 Kcal, 57 g. eiwit, 66 g. vet, 21 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 60 minuten

Wijnadvies:

Succestip:
Maak deze stamppot een dag van tevoren en bak hem in een koekenpan. Hij is dan nog lekkerder omdat de smaken goed zijn doortrokken!
Kruid de runderstooflappen met peper en zout. Laat de boter uitbruisen in een stoofpan en braad hierin het vlees samen met de uien. Voeg de specerijen en gember toe aan de runderstooflappen en blus het daarna af met het Grimbergen bier. Laat het vlees hierin stoven totdat het gaar is (ca. 45 minuten).

Voeg de peterselie en boter toe aan de pan en laat dit even mee stoven. Haal het vlees uit de saus en laat het vervolgens wat afkoelen. Snijd het vlees daarna in dobbelstenen.

Kook de aardappels in de tussentijd gaar en stamp ze vervolgens fijn. Meng vlak voor het serveren de spekreepjes, de andijvie, het spekvet en mosterd door de aardappels heen. Breng de hutspot op smaak met peper en zout.

Meng daarna de vleesblokjes door de stamppot en houd het geheel goed warm. Verwarm de braadjus, en verdeel de stamppot op voorverwarmde borden.

Maak tenslotte een kuiltje in het midden van de stamppot en schep daar de saus in.

Drankadvies:
Een koel glas Grimbergen dubbel.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1000 g. runderstooflappen – 2 eetlepels boter – 2 uien grof gesneden – versgemalen peper, zout (Jozo) en een blaadje foelie (Verstegen) – 1 cm. verse gemberwortel dun gesneden en fijngehakt – 2 eetlepels gehakte peterselie – 200 g. boter, in blokjes gesneden – 1 flesje Grimbergen dubbel – 500 g. aardappelen – 500 g. rauwe andijvie, fijngesneden – 100 g. uitgebakken spekreepjes + braadvet – 1 eetlepel mosterd (Spar)