Salade met taugé, avocado, roquefort en maïs (vegetarisch)

home > spar-recepten > Salade met taugé, avocado, roquefort en maïs (vegetarisch)

Per portie: energie 1157 KJ, 274 Kcal, 11 g. eiwit, 22 g. vet, 10 g. koolhydraten
Bereidingstijd 15 tot 20 minuten + 10 minuten intrekken

Wijnadvies:
Entre deux mers, Frankrijk

Succestip:
Bent u geen kaasliefhebber? Vervang de kaas dan door Hollandse garnalen of gekookte mosselen.
Ontdoe de rauwe taugé van draden en bruine stukjes en vermeng deze met de fijngesneden ijsbergsla. Voeg de kaas, maïskorrels en kidney beans er aan toe.

Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in blokjes. Besprenkel deze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Meng de avocado blokjes door de salade en besprenkel het geheel met de dressing.

Breng de salade op smaak met peper en zout, meng het door elkaar en laat ca. 10 minuten intrekken. Serveer de salade in een mooie schaal samen met gebakken broodcroutons of vers stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1/2 krop dungesneden ijsbergsla – 100 g. taugé – 1 avocado – 2 eetlepels citroensap (Sicilia) – 150 g. verbrokkelde roquefort of andere blauwschimmelkaas – 1 blikje maïskorrels (uitgelekt) (Spar) – 1 potje kidney beans (uitgelekt) Hak – 4 eetlepels sladressing naturel (Spar) – versgemalen peper en zout