Gevulde kiprolletjes met voorjaarsgroenten

home > spar-recepten > Gevulde kiprolletjes met voorjaarsgroenten

Per portie: energie 1608 KJ, 385 Kcal, 37 g. eiwit, 16 g. vet en 25 g. koolhydraten.
Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Wijnadvies:
Rosado, Castillo de Moral, Valdepenas, Spanje

Succestip:
U kunt in plaats van kip, ook varkens- of kalfsschnitzels gebruiken.
Snijd het binnenste gedeelte van de kipfilet af en hak dit goed fijn in de keukenmachine samen met de pesto, sjalotten, lenteui en champignons. Breng het op smaak met peper en zout.

De overige kipfilets goed plat slaan met een keukenhamer. Kruiden met peper en zout en besmeren met de fijngehakte kipmassa. Rol de kipfilets strak op en steek ze met een prikkertje vast. In boter aanbakken en vervolgens in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar bakken.

In de tussentijd de worteltjes, peultjes en doperwtjes schoonmaken en in water met zout gedurende 3 minuten laten koken. Afgieten en koud spoelen.

Bak deze dan in een wokpan met wat olie op hoog vuur om en om. Bestrooi de groenten met een schepje suiker. De nieuwe aardappeltjes en de mas er aan toevoegen en het geheel goed doorwarmen. Schep de aardappeltjes en groenten op borden en plaats de kiprolletjes er bovenop (verwijder wel even de prikkertjes).

De braadjus afblussen met een scheutje water en even laten inkoken. Schep de jus als laatste over het vlees.





Ingrediënten voor 4 personen

- 4 kipfilets – 6 fijngehakte champignons – 2 fijngesneden sjalotjes – 2 eetlepels groenepesto (GrandItalia) – peper en zout – 2 eetlepels boter of margarine – 100 g. peultjes – 100 g. jonge worteltjes – 400 g. doperwtjes in de schil – 3 in schuine stukjes gesneden lenteui – 1 eetlepel olijfolie (Bertolli) – 4 eetlepels maskorrels – 1 klein schepje suiker (van Gilse) – 400 g. in boter gestoofde nieuwe aardappeltjes – blaadjes verse basilicum om te garneren