Geroosterde St. Jacobsschelpen omwikkeld met Pata Negra ham

home > spar-recepten > Geroosterde St. Jacobsschelpen omwikkeld met Pata Negra ham

Per portie: Energie 1999 KJ, 475 Kcal, 7 g. eiwit, 48 g. vet, 3 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 10 minuten afmaken

Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een kruidige wijn, zoals de Chardonnay Reserva, El Descanso, Chili.

Succestip:
Laat de coquilles een dag van tevoren in de koelkast ontdooien.
Maak de coquilles goed droog tussen keukenpapier. Bestrijk ze met een kwastje licht met de arachideolie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Vervolgens omwikkelen met de Pata Negra ham. Tot gebruik in de koelkast bewaren.

In de tussentijd de bleekselderijreepjes om en om roerbakken met 2 theelepeltjes arachideolie en een klontje boter en op laag vuur beetgaar garen. Laten afkoelen.

Vervolgens de wijn, samen met het sjalotje, twee eetlepels gesneden selderij en de room ca. 5 minuten op niet te hoog vuur laten inkoken.

In een andere pan zeven en op smaak brengen met peper en zout. Op het laatste moment, naast het vuur, de blokjes roomboter door de saus kloppen. Rooster de coquilles kort op de grill.

Verwarm de roergebakken selderij, schep deze op voorverwarmde borden, in het midden. Leg de coquilles hierop en giet de saus er omheen.

Garneer met takjes bleekselderij.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht voor 4 personen

- 12 Sint Jacobsmosselen / Coquilles St. Jacques (diepvries Queens) – 4 grote plakken Pata Negra ham (in drie repen gesneden) – versgemalen peper en zout – 2 theelepeltjes arachideolie – 4 eetlepels bleekselderij, in dunne reepjes gesneden

Voor de saus

- 1 dl. creme fraiche – 1 fijngesneden sjalotje – 2 dl. witte wijn – topjes bleekselderij voor de garnering – 2 eetlepels fijngesneden selderij – 100 g. koude roomboter (in blokjes)