Macaroni lunghi alla carbonara (elleboogmacaroni met room en spekjes)

home > spar-recepten > Macaroni lunghi alla carbonara (elleboogmacaroni met room en spekjes)

Bereidingstijd: 40 minuten
Energie 3076 kj./ 743 kcal Eiwit 31 g. Vet 36 g. Koolhydraten 73 g.

Wijnadvies:
Scalini Merlot del Veneto Italië

Succestip:
Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met Pancetta ( Italiaans luchtgedroogd spek) en geraspte Pecorino Romano ( Italiaanse harde kaas). Deze zijn echter moeilijk te verkrijgen vandaar mijn toevlucht tot gerookt spek en Parmezaanse kaas.
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflooktenen om en om (niet laten kleuren). Neem de knoflook uit de pan en bak de spekreepjes in deze pan krokant. Kook in de tussentijd de macaroni in ruim kokend water beetgaar met een scheutje olijfolie en zout. Terwijl de pasta kookt, de eieren loskloppen met de room, de geraspte kaas, de peterselie en het klontje boter. Het geheel bestrooien met versgemalen zwarte peper en zout. Giet de pasta af en voeg het kaas-ei-roommengsel erbij. De spekjes erbij scheppen en het geheel goed door elkaar mengen, bestrooien met gehakte peterselie en direct serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g. pipe rigate (Grand’Italia)
1 eetlepel olijfolie (Carbonell)
1 fijngesneden ui
1/2 prei (in ringetjes)
2 teentjes knoflook
3 eieren
150 g. gerookte spekreepjes
1 eetlepel gehakte peterselie
2 dl. Slagroom
75 g. geraspte Parmezaanse kaas
1 klontje boter