Gestoofde rundersaucijzen met mosterd, kaas en Westmalle Tripel

home > spar-recepten > Gestoofde rundersaucijzen met mosterd, kaas en Westmalle Tripel

Per portie: energie 4725 KJ, 1123 Kcal, 53 g. eiwit, 80 g. vet, 43 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Wijnadvies:

Succestip:
Snijd de gebraden rundersaucijzen in plakken en meng deze voor het serveren door de stamppot.
Verhit de roomboter en de olie in een pan en laat hierin de rundersaucijzen goudbruin en gaar bakken. Neem de rundersaucijzen uit de pan en bak de ui en het ontbijtspek zachtjes aan in de braadjus.

Voeg de smeltjus, mosterd, stroop en een scheutje water toe en roer het goed door. Laat het geheel zachtjes inkoken. Voeg daarna het bier eraan toe en leg vervolgens de rundersaucijzen weer terug in de pan. Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel in ca. 15 minuten zachtjes stoven.

Verwarm in de tussentijd de stamppot en schep de kaasblokjes erdoorheen.

Verdeel de stamppot over de borden zodra de kaas begint te smelten en leg vervolgens de rundersaucijzen erbij. Schep tenslotte de saus er overheen.

Drankadvies:
Een niet te koud geserveerd glas Westmalle Trappist Dubbel.

Ingrediënten voor 4 personen

- 8 rundersaucijzen – 4 rode uien in blokjes gesneden – 100 g. ontbijtspek in blokjes gesneden – 2 eetlepels appel perenstroop (Frutesse) – 2 eetlepels roomboter – 4 eetlepels zonnebloemolie (Spar) – 4 eetlepels jus (Maggi) – 4 eetlepels mosterd (Spar) – 1 flesje Westmalle Trappist dubbel – 1000 g. kant en klare stamppot (Dagvers) – 200 g. jong belegen kaas in blokjes (Spar) – versgemalen peper en zout