Belgische pepersteak

home > spar-recepten > Belgische pepersteak

bereidingstijd: 25 min
Per portie: Energie 1538 kj./ 368 kcal Eiwit 43 g. Vet 15 g. Koolhydraten 11 g.

Wijnadvies:
Pinotage Schoonsigt, Weskaap, Zuid Afrika

Succestip:
Lekker met Belgische frites en gemengde salade.
Kruid de biefstukken met versgemalen peper. Verhit een koekenpan totdat deze begint te walmen en giet nu de olijfolie en de boter in de pan en laat dit uitbruisen. Leg nu de biefstukken in de pan en bak ze aan beide zijden snel krokant, maar niet doorbakken, tenzij u daarvan houdt. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze afgedekt met aluminiumfolie op een warme plaats even rusten. Bak nu in de braadjus de ui, champignons, paprika en peperkorrels op hoog vuur om en om. Giet nu de cognac bij het geheel en flambeer deze door de pan even schuin in het vuur te houden. Giet nu de room erbij en laat deze saus tot de door u gewenste dikte inkoken. Breng indien nodig op smaak met extra peper en zout. Bestrooi nu pas de biefstukken met wat zout en plaats ze in het midden van voorverwarmde borden. Het braadvocht wat uit de biefstukken is gelopen, aan de saus toevoegen voor extra smaak. De biefstukken met de saus bedekken en direct serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kogelbiefstukken van 150 g. per stuk
1 fijngesneden ui
3 × 1/2 paprika (rood, geel, groen) (in blokjes)
8 fijngesneden champignons
2 eetlepels groene peperkorrels
1 glaasje cognac
2 dl. slagroom
versgemalen peper en zout
1 eetlepel roomboter + een scheutje olijfolie (Carbonell)
om te bakken