Cassoulet de poulet aux légumes

home > spar-recepten > Cassoulet de poulet aux légumes

bereidingstijd: 20 min
Per portie: Energie 1069 Kj/ 255 Kcal eiwit 29 g. vet 10 g. koolhydraten 16 g.

Wijnadvies:
Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Vin de pays d’Oc, Frankrijk

Succestip:
Gebruik in plaats van kip, bijv. verse zalm of kabeljauw en garnalen of gebruik i.p.v. de gebruikte groenten bijv. Chinese roerbakgroenten.
Breng de slagroom aan de kook en voeg de groenten en de bieslook er aan toe. Voeg als laatste de kipreepjes toe en laat alles op een matig vuur 5 minuten doorkoken. Breng het geheel indien nodig op smaak met peper en zout. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm. Schep de cassoulet in ruime diepe borden en serveer de puree apart.





Ingrediënten voor 4 personen

Een snelle stoofschotel van kip en groenten voor 4 personen

100 g. doperwtjes
100 g. peultjes
1 rode paprika in reepjes
1 gele paprika in reepjes
1 potje witte bonen in tomatensaus (Spar)
100 g. prei in staafjes gesneden
2 ontvelde tomaten in reepjes
400 g. kipfilet in reepjes gesneden
3 eetlepels bieslook
4 eetlepels slagroom
1 pakje puree met crème fraîche (Maggie)
zout en versgemalen peper