Winterse hutsepot

home > spar-recepten > Winterse hutsepot

Doe in een grote soeppan alle stukken vlees behalve de worst.
Voeg er net genoeg water aan toe tot het vlees onderstaat, kruid met peper en zout, breng aan de kook en schuim regelmatig af.
Schil en was de aardappelen en snij ze in 4 stukken.
Maak de hutsepotgroenten schoon en snij in stukken.
Voeg na een half uur de groenten bij het vlees samen met het kruidentuiltje, draai het vuur lager en laat 1 uur sudderen.
Voeg er de worst aan toe en na een uurtje de aardappelen laat nog 40’ sudderen op een laag vuur.
Schik het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de groenten en aardappelen omheen en serveer er de gezeefde bouillon apart bij.
Lekker met een likje mosterd.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht 2,5 à 3 uur. / 4 personen

Ingrediënten – 250 g rundstoofvlees – 4 worsten – 1 stuk soepvlees met been – 1 verpakking hutsepotgroenten – 1 kg aardappelen – 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie) – mosterd – versgemalen peper en zeezout