Pastasalade met tonijn, tomaat en pesto

home > spar-recepten > Pastasalade met tonijn, tomaat en pesto

Per portie: energie 1786 KJ, 423 Kcal, 23 g. eiwit, 31 g. vet, 14 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Wijnadvies:
Chardonnay Veneto, La Fattoria, Italie

Succestip:
Verwerk indien verkrijgbaar verse tonijn. Snijd deze in dobbelstenen en bak ze op hoog vuur goudbruin met wat olijfolie en knoflook. Serveer deze als laatste op de salade.
Kook de fusilli in water met wat zout beetgaar. Spoel de pasta vervolgens met koud water en laat deze uitlekken.

Doe de pasta in een ruime kom en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie om plakken te voorkomen. Voeg de tonijn in grove stukken toe evenals de uiringen, olijven en tomaatblokjes. Vermeng de overige olijfolie met de pesto en schep het geheel over de salade. Meng dit alles voorzichtig door elkaar en schep het op gekoelde borden.

Bestrooi de salade als laatste met de nog warme pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas of Pardano.





Ingrediënten voor 4 personen

- 200 g. fusilli pasta (Grand Italia) – 3 eetlepels extra vergine olijfolie (Bertolli) – 2 blikjes tonijn in olie (DeepBlue) – 2 grote tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes gesneden – 2 niet te grote uien in halve ringen gesneden – 10 ontpitte zwarte olijven (Carbonell) – 2 eetlepels groene pesto (Grand Italia) – zout – 4 eetlepels gebakken pijnboompitten – 1 bakje geschaafde Parmezaanse kaas of Pardano