Parilla de cerdo con piña (varkensvleesspiezen met ananas)

home > spar-recepten > Parilla de cerdo con piña (varkensvleesspiezen met ananas)

+ 30 minuten marineren

Per portie: Energie 1766 Kj
425 Kcal
eiwit 37 g.
vet 15 g.
koolhydraten 34 g.

Wijnadvies:
Chardonnay/Sauvignon Blanc, Santa Balera, Chili.

Succestip:
Houten spiesen eerst in koud water leggen, dan verbranden ze niet tijdens het bereiden.
Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de varkensvleesblokjes in een kom met paprikapoeder, rozemarijn, knoflook, honing, sjalotten, citroensap en olijfolie. Meng het geheel goed door elkaar en breng het verder op smaak met versgemalen peper en zout. Laat het varkensvleesmengel ca 30 minuten marineren op een koele plek. Rijg vervolgens de vleesblokjes samen met de ananasstukjes om en om aan de spiesen. Bestrijk de spiesjes met olijfolie. Bak ze in de grillpan in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer met sugo casa piquante en risotto.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen
600 g. varkenshaas en in blokjes van 3 cm.
1 verse ananas (schoongemaakt en in blokjes van 3 cm. )
2 theelepels paprikapoeder
2 takjes verse rozemarijn, afgeritst en fijngehakt
1 uitgeperst teentje knoflook
1 eetlepel honing
2 fijngesneden sjalotten

versgemalen peper en zout
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
olijfolie om het vlees te bestrijken.
1 potje sugo casa piquante (Grand Italia)
1 pakje risotto (Lassie) houten of metalen spiesjes