VARKENSHAAS MET SINAASAPPELSAUS

home > spar-recepten > VARKENSHAAS MET SINAASAPPELSAUS

Per portie: Energie 2375 Kj 563 Kcal eiwit 44 g. vet 17 g. koolhydraten 61 g.
Bereidingstijd: 45 minuten

Wijnadvies:
Cotes du Rhone Villages, Frankrijk

Succestip:
Ook lekker als u aan de saus een glaasje sinaasappellikeur toevoegt (Cointreau of Grand Marnier).
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik of verwarm deze later in de magnetron. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in water met wat zout. Giet ze daarna af en schud ze op met een klontje roomboter. Houd deze warm tot gebruik of verwarm ze later weer op het vuur.

Verdeel de varkenshaas in 12 gelijke stukken en druk deze een beetje plat en kruid ze met peper en zout. Bak het vlees vervolgens in de rest van de roomboter aan beide zijden goudbruin en gaar. Zet ze weg tot gebruik.

Snijd daarna met een dunschiller de schil van 2 sinaasappels zeer dun af (zonder wit) en snijd deze in zeer dunne reepjes. Snijd vervolgens het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Houd deze apart tot later gebruik. Voeg de sinaasappelschilletjes en het sinaasappelsap bij de braadjus en laat dit even meewarmen. Voeg daarna de vleesjus toe en laat het geheel licht inkoken.

Leg de varkenshaasstukjes vervolgens in de saus en laat ze even zachtjes meestoven. Voeg op het laatste moment de sinaasappelpartjes toe aan de saus zodat ze niet stuk koken. Verdeel het vlees met de saus over de voorverwarmde borden en serveer met de rijst en de boontjes.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g. varkenshaas
zout en versgemalen peper
25 g. roomboter
2 eetlepels sinaasappelschil in dunne reepjes gesneden
uitgevliesde sinaasappelpartjes van 2 sinaasappels
sap van 1 sinaasappel
2 eetlepels vleesjus (Maggi)
400 g. sperziebonen + 25 g. boter
1 pak notenrijst (Lassie)