Kip met wokgroenten (Japan)

home > spar-recepten > Kip met wokgroenten (Japan)

Per portie: Energie 893 Kj 213 Kcal eiwit 22 g. vet 9 g. koolhydraten 11 g.
Bereidingstijd: 25 minuten

Wijnadvies:
IJskoude Zeller Niersteiner, Zeller Bart Kellerei, Pfalz Duitsland

Succestip:
Serveer dit eventueel met gebakken rijst of nasi goreng.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipreepjes tot ze gaar en licht krokant zijn. Kruid ze daarna met peper en zout. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes mee. Voeg ook de prei, winterwortel, komkommer, bos-uitjes, paprika, courgette en taugé toe en roerbak alles ca. 2 minuten op een hoog vuur. Voeg als laatste ook de sojasaus en suiker toe. Is er te weinig vocht, voeg dan een scheutje water toe en laat het geheel even inkoken.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetlepels wokolie (Conimex)
300 g. kipfilet in reepjes gesneden
1/2 prei in reepjes gesneden
200 g. winterwortel in reepjes gesneden
1/2 komkommer zonder zaadjes in reepjes gesneden
1 ui in reepjes gesneden
zout en versgemalen zwarte peper
4 bosuitjes diagonaal in reepjes gesneden
1 fijngesneden teentje knoflook
2 eetlepels sojasaus (Conimex)
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
1/4 courgette in reepjes gesneden
100 g. taugé
2 theelepels suiker