Chicarones con guacamole(geroosterde speklapjes met avocado-dip)

home > spar-recepten > Chicarones con guacamole(geroosterde speklapjes met avocado-dip)

Per portie: Energie 2688 Kj
638 Kcal
eiwit 27 g.
vet 57 g.
koolhydraten 8 g.

Wijnadvies:
Pagos de Labarca, Rioja tinto, Spanje

Succestip:
Als u geen liefhebber bent van koriander, kunt u deze vervangen door peterselie.
Rijg de speklapjes aan houten spiesjes en leg ze in een ruime schaal. Meng vervolgens de olijfolie met de gembersiroop, knoflook, paprikapoeder, sjalotten en Spaanse peper. Giet dit mengsel over de spiesjes en laat het geheel, afgedekt met plasticfolie, ca. 30 minuten in de koelkast marineren. Maak in de tussentijd de guacamole door de avocado’s te halveren, de pit te verwijderen en het vruchtvlees uit de schil te lepelen in een kom. Besprenkel het avocadovruchtvlees met limoensap en prak het fijn met een vork. Meng de ui, Spaanse peper, tomaatblokjes en koriander door de avocadopuree en voeg naar smaak peper en zout toe. Tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast bewaren. Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen. Grill de spek-lap-spiesjes op niet te hoog vuur onder de grill of in de grillpan. Serveer met de guacamole.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen
600 g. magere speklappen zonder zwoerd
3 fijngesneden sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1/2 fijngesneden Spaanse peper
1 eetlepel gembersiroop (Exofun)
3 eetlepels olijfolie (Carbonell)
houten spiesjes

Voor de guacamole:
1 grote rijpe avocado
1 eetlepel fijngesneden ui
1/4 fijngesneden Spaanse peper
2 eetlepels limoensap (Sicilia)
2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in blokjes
1 eetlepel fijngesneden koriander
versgemalen zwarte peper en zout

+ 30 minuten marineren