GEVULDE AARDAPPEL MET SPEK EN KARWEIZAADJES

home > spar-recepten > GEVULDE AARDAPPEL MET SPEK EN KARWEIZAADJES

Per portie: Energie 1823 Kj 436 Kcal Eiwit 15 g. Vet 31 g. Koolhydraten 26 g.
Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten in de oven

Wijnadvies:
Valdepeñas Crianza, Castillo de Moral Spanje

Succestip:
Serveer de aardappels als bijgerecht bijvoorbeeld een geroosterde lendenbiefstuk en een frisse salade.
Was de aardappels en borstel ze goed schoon. Boor met een appelboor over de lengte een cilinder uit. Kook de aardappels vervolgens in water bijna gaar, giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen.

Bak in de tussentijd de ontbijtspekreepjes uit en laat deze uitlekken op keukenpapier. Rooster daarna de karweizaadjes in een koekenpan zonder vet. Laat ze afkoelen en wrijf ze daarna fijn in een vijzel. Roer de roomkaas glad en breng deze op smaak met peper, zout, fijngewreven karweizaadjes en komijnpoeder. Meng vervolgens de spekreepjes door het mengsel. Vul hiermee de aardappels en plaats ze daarna in een met olijfolie ingevette ovenschaal.

Bedek de aardappels eventueel met het overgebleven roomkaasmengsel en bestrooien ze met paneermeel. Bak ze daarna in een voorverwarmde oven op 220°C. in ca. 15 minuten goudbruin. Garneer met gemengde salade.





Ingrediënten voor 4 personen

8 grote aardappels
1 theelepel karweizaadjes (Verstegen)
zout en versgemalen peper (Verstegen)
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
8 eetlepels roomkaas
150 g. ontbijtspekreepjes
2 eetlepels paneermeel (Spar)
gemengde salade voor garnering