Frisse salade met grote champignons gevuld met geitenkaas, warm uit de oven geserveerd

home > spar-recepten > Frisse salade met grote champignons gevuld met geitenkaas, warm uit de oven geserveerd

Per portie: Energie 2115 KJ, 501 Kcal, 16 g. eiwit, 37 g. vet, 29 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Wijnadvies:
Bij dit gerecht past zowel een droge witte wijn, zoals een Franse Sancerre, Loire, als een niet te zware rode wijn, zoals Nottage Hill Cabernet Shiraz, Hardys, Australië.

Succestip:
Bestrooi de champignons, voordat ze in de oven gaan, met gehakte noten.
Was en droog de rucola. Meng de sla in een ruime kom met het fijngesneden sjalotje. Hol de champignons uit en vul ze met geitenkaas. Kruid de champignons met peper en zout. Plaats ze op een ovenplateau en besprenkel ze met de Honey Mustard dressing. Verhit de champignons vervolgens ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Maak de sla aan met de Wild Cranberry & Balsamico dressing en verdeel de sla over de borden.

Haal de champignons uit de oven en plaats ze op de sla. Bestrooi de salade met de fijngemaakte chips, de uitgebakken spekreepjes en versgemalen peper.

Serveer de salade met plakken geroosterde ciabatta.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht voor 4 personen

- 2 zakjes rucola sla – 1 fijngesneden sjalotje – 2 eetlepels Wild Cranberry & Balsamico dressing (The English Provender) – 8 grote champignons – 200 g. geitenkaas – 100 g. uitgebakken spekreepjes – 4 theelepeltjes Honey Mustard dressing (Cardinis) – versgemalen zwarte peper en grof zeezout – 4 eetlepels fijngemaakte chips met zwarte peper (Hoeksche chips) – vers afgebakken ciabattabrood, gesneden en licht geroosterd