Macaronischotel met ham, ananas, doperwtjes en kaas

home > spar-recepten > Macaronischotel met ham, ananas, doperwtjes en kaas

Per portie: Energie 2153 kJ, 514 kcal, 31 g. eiwit, 33 g. vet, 26 g. koolhydraten
Bereidingtijd: ca. 20 minuten + 20 minuten in de oven

Wijnadvies:
Een Montepulciano is de perfecte combinatie bij deze schotel of kies een Chianti van Sensi uit Italië.

Succestip:
Maak de macaroni rijker met in blokjes gesneden paprika, kerstomaatjes en kappertjes.
Kook de macaroni in water met zout beetgaar. Giet deze af en spoel de macaroni af met koud water. Laat het goed uitlekken en meng met wat olijfolie.

Voeg nu de in blokjes gesneden ham en blokjes ananas, doperwtjes, tomatenketchup en ringetjes lente-ui toe en meng door elkaar. Schep het mengsel in een beboterde ovenschaal en bestrooi het royaal met de geraspte kaas en paneermeel of witbroodkruim. Leg de botervlokjes er bovenop en zet in een voorverwarmde oven op 200C gedurende 20 minuten of totdat er een goudbruin korstje op zit en het geheel goed warm is.

Maak in de tussentijd de sla aan met de dressing en bestrooi met de uitgebakken spekjes.

Serveer de macaroni uit de ovenschaal, de salade apart.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 1 pak macaroni (Spar) – 200 g. beenham – 1/2 verse ananas – 150 g. diepvriesdoperwtjes (Spar), 2 eetlepels lente-ui – 2 eetlepels tomatenketchup (Spar) – 250 g. geraspte kaas (Spar) – 4 eetlepels paneermeel (Spar) – 4 vlokjes gezouten roomboter, 2 eetlepels olijfolie (Spar) – groene sla met dressing naturel (Remia) en gebakken spekjes – versgemalen peper en zout (Verstegen)