Warme groentecake met tomaten-basilicumsaus

home > spar-recepten > Warme groentecake met tomaten-basilicumsaus

Per portie: energie 2327 KJ, 553 Kcal, 27 g. eiwit, 32 g. vet, 43 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 1 uur en 45 minuten

Wijnadvies:
Semillion Chardonnay, J.Creek, Australie

Succestip:
Serveren als bijgerecht of lunchgerecht. Deze cake kan natuurlijk ook koud worden gegeten.
Maak eerst de saus door de tomatenstukjes samen met de basilicum te verwarmen en op smaak te brengen met peper en zout, laat deze ca. 2 minuten doorkoken en daarna goed afkoelen.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Was de roerbakgroenten en droog ze goed. Vet het cakeblik licht in met boter en bestrooi het met paneermeel. Het teveel aan paneermeel er uit kloppen. De boter schuimig kloppen en het losgeklopte ei er geleidelijk aan toevoegen. Voeg het bakmeel en het zout er aan toe en roer het geheel glad.

De groenten, de kaas en de noten door de massa scheppen en alles in de vorm gieten. Zet de cake in de oven en laat deze ca. 10 minuten bakken.

Breng na 10 minuten de temperatuur van de oven terug naar 175°C. en bak de cake in ca. 1 uur gaar. De gaarheid kun je controleren met een houten prikker. Als je de houten prikker in
de cake steekt en er weer uit haalt dan mag er geen beslag meer aan de prikker zitten. Is dit wel het geval, zet dan de cake nog even terug inde oven.

Neem de cake uit de oven en keer hem voorzichtig om op een rooster. Snijd vervolgens de cake in plakken en serveer hem warm met de tomaten-basilicumsaus.





Ingrediënten voor 4 personen

- 300 g. roerbakgroenten – 2 eetlepels paneermeel (Spar) – 100 g. zachte boter – 5 losgeklopte eieren – 300 g. zelfrijzend bakmeel (Koopmans) – 1 snufje zout – 200 g. geraspte Parmezaanse kaas of Pardano – 100 g. grof gehakte macadamianoten (Spar) – 1 blik tomatenblokjes (Spar) – 2 eetlepels fijngesneden basilicum – 1 cakeblik van 30 cm