Radijsjes, paprika en kerstomaatjes in een voorjaarskruidendressing

home > spar-recepten > Radijsjes, paprika en kerstomaatjes in een voorjaarskruidendressing

Per portie: energie 1788 KJ, 429 Kcal, 18 g. eiwit, 21 g. vet en 44 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Wijnadvies:
Chianti, Sensi, Toscane, Italië

Succestip:
Schep het geheel in een ovenschaal, bestrooi het met de kaas en laat er een mooi korstje op komen.
Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Snijd de paprika in blokjes en halveer de sjalotjes. Laat de maïs uitlekken.

Kook de tagliatelle beetgaar en spoel deze met water koud. Laat de tagliatelle op een zeef uitlekken.

Verhit een ruime hapjespan met de olijfolie en bak hierin de knoflook licht aan. Voeg dan de overige ingrediënten er aan toe en bak deze snel om en om. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg de kruiden, basilico azijn en de mayonaise pas op het laatst toe en meng deze met de pasta.

Maak de tagliatelle warm met een scheutje olie in een andere pan en schep dan alles voorzichtig door elkaar. Schep het geheel in voorverwarmde borden en bestrooi het met de Parmezaanse kaas.

Garneer met basilicumblaadjes.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1 bosje verse radijsjes – 1/2 groene, 1/2 gele paprika in blokjes gesneden – 1 bakje stevige kerstomaatjes – 1 klein blikje maïskorrels (Spar) – 3 gehalveerde sjalotjes – 1 fijngesneden teentje knoflook – 2 eetlepels olijfolie (Bertolli) – versgemalen peper en zout – 1 eetlepel gesneden basilicum – 1/2 theelepel oregano – 4 nestjes tagliatelle met ei (Grand Italia) – 100 g. Parmezaanse kaas – basilico azijn (Fuchs) – mayonaise (Spar) – 100 g. Parmezaanse kaas – blaadjes basilicum om te garneren.