Tortilla’s (pannenkoekjes met geroosterde worst en chilisaus)

home > spar-recepten > Tortilla’s (pannenkoekjes met geroosterde worst en chilisaus)

Per portie: Energie 2183 Kj
519 Kcal
eiwit 28 g.
vet 40 g.
koolhydraten 16 g.

Wijnadvies:
Rosé, J.P.Chenet, Languedoc, Zuid Frankrijk

Succestip:
Leg de opgerolde tortilla’s in een licht ingevette ovenschaal. Bestrooi het geheel nogmaals met Parmezaanse kaas en laat de tortilla’s in de oven bakken totdat de kaas begint te smelten. Serveer daarna met crème fraîche en bieslook.
Prik de chorizo aan de spiesjes en rooster deze licht in de grillpan. Bak vervolgens het gehakt rul met olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de ui, knoflook en chilipoeder toe en laten dit even meebakken. Voeg de tacosaus toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Schep op het laatste moment de geroosterde chorizo er doorheen. Bak de tortilla’s, zonder olie of vet, in een koekenpan aan beide zijden lichtbruin. Houd ze warm tot gebruik. Verdeel de komkommerrepen over de borden en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, bestrooi ze met Parmezaanse kaas en rol ze vervolgens op. Leg de tortilla’s op de komkommer en leg op elke tortilla een lepel crème fraîche. Bestrooi dit weer met de bieslookringetjes. Serveer meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

200 g. chorizo worst in blokjes (Stegeman)
200 g. gemengd gehakt
1 eetlepel olijfolie (Carbonell)
1 fijngesneden ui
1 teentje knoflook
1/2 theelepel chilipoeder
8 soft tortilla’s (Santa Maria)

1 potje tacosaus mild (Santa Maria)
50 g. geraspte Parmezaanse kaas(Grozetti)
1 komkommer in lange repen gesneden
1 potje crème fraîche
2 eetlepels bieslookringetjes
houten spiesjes
versgemalen peper en zout