MACARONI ORIËNTALE (MACARONI OP OOSTERSE WIJZE)

home > spar-recepten > MACARONI ORIËNTALE (MACARONI OP OOSTERSE WIJZE)

Per portie: Energie 2661 Kj 633 Kcal eiwit 48 g. vet 15 g. koolhydraten 76 g.
Bereidingstijd 30 min.

Wijnadvies:
Pinot Blanc Jean Rosen, Elzas, Frankrijk.

Succestip:
Serveer hierbij gebakken uitjes (Gotan) en atjar.
Kook de macaroni beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen.
Kruid de varkensvleesreepjes met peper en zout en bak ze krokant in 2 eetlepels olie. Voeg -vervolgens knoflook, gember, taugé, sojasaus, Oosterse roerbakgroenten en -chilisaus toe en laat deze even meewarmen. Klop in de tussentijd de eieren los, voeg -bieslook toe en kruid het eimengsel met peper en zout. Bak er vervolgens een omelet van in de boter. Laat deze daarna afkoelen, rol hem op en snijd in dunne reepjes. Meng de macaroni met de varkensvleesreepjes en verwarm deze in een pan op laag vuur. Verdeel de macaroni Oriëntale over de borden en garneer met omeletreepjes.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g. macaroni (Spar)
400 g. varkensvleesreepjes
200 g. Oosterse roerbakgroenten
zout en versgemalen peper
1 uitgeperst teentje knoflook
3 eetlepels plantaardige olie (Spar)
50 g. verse taugé
2 eetlepels zoete chilisaus (Exofun)
2 eetlepels Japanse sojasaus (Conimex)
1/2 cm verse gember in dunne reepjes gesneden
2 eieren + 10 g. boter
1 eetlepel bieslook