Carpaccio van ananas met zwarte peper en stracciatelle roomijs

home > spar-recepten > Carpaccio van ananas met zwarte peper en stracciatelle roomijs

Per portie: energie 740 KJ, 175 Kcal, 2 g. eiwit, 6 g. vet en 30 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Wijnadvies:
ijskoude Bergerac, Moelleux, Frankrijk.

Succestip:
Bij erg warm weer, de ananasplakken op een plateau in de diepvries leggen en dan lichtbevroren serveren.
Verwarm de oven voor op 220°C.

Schil de ananas met een scherp mes en zorg dat de stekelige punten verwijderd zijn. Snijd de ananas in 4 dikke plakken en steek met een ronde steker het hart uit de ananas.

Snijd de ananas in dunne plakken en leg ze op een ovenplateau bedekt met vetvrij bakpapier. Bestrooi de ananasplakken daarna met poedersuiker. Vervolgens afbakken in ongeveer 15 minuten of tot de suiker begint te smelten en licht begint te karameliseren.

Leg de ananas plak voor plak rondom op borden, zodanig dat het bord geheel is bedekt. De versgemalen zwarte peper er over strooien. Leg in het midden een bol stracciatelle ijs en garneer het geheel met ananasblaadjes.





Ingrediënten voor 4 personen

- 1 niet te grote, rijpe ananas – versgemalen zwarte peper (Verstegen) – poedersuiker (van Gilse) – vetvrij papier – 1 bakje stracciatelle roomijs (Spar)