Cocktail van asperges met gerookte kip en druiven

home > spar-recepten > Cocktail van asperges met gerookte kip en druiven

Per portie: energie 1328 KJ, 318 Kcal, 17 g. eiwit, 20 g. vet en 17 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten + 10 minuten afmaken

Wijnadvies:
Peter Mertes Mainzer Domherr, Rheinhessen, Duitsland

Succestip:
Vervang de kip door bijv. gekookte zalm of Hollandse garnalen.
Algemene bereidingswijze Asperges:
Leg de asperges een half uurtje in koud water. Schil ze daarna met een dunschiller van de kop naar het eind rondom. Er mogen geen harde stukken schil blijven zitten. De uiteinden afsnijden. De asperges met water en wat zout opzetten en ca. 8 minuten laten koken. In het vocht laten afkoelen.

Maak intussen de saus door de mayonaise met de room en de gembersiroop door elkaar te roeren. Voeg dan de sinaasappelsap, citroensap en Grand Marnier toe, zodat het een mooie, dekkende saus wordt. Indien nodig, op smaak brengen met peper en zout.

Houd van de uitgevliesde sinaasappelpartjes 8 stuks apart voor de garnering.

Snijd de koude, gerookte kipfilet in blokjes. Snijd de afgekoelde asperges ook in stukjes, maar houd de punten apart om te garneren.

Meng nu voorzichtig de kip met de asperges, de druiven en de overige sinaasappelpartjes. Verdeel de rucola over mooie ruime cocktailglazen en schep hierop het kip-aspergemengsel. Bedek deze met de saus en garneer de cocktail met sinaasappelpartjes en aspergepunten.





Ingrediënten voor 4 personen

- 12 beetgaar gekookte witte asperges – 200 g. gerookte kipfilet – 2 sinaasappels (in partjes, zonder vliezen) – 20 witte druiven (zonder pitjes) – 4 eetlepels mayonaise (Spar) – 6 eetlepels slagroom( halfstijf geklopt) – 1 theelepel gembersiroop (Conimex) – 1/2 glas sinaasappelsap – 1/2 glaasje Grand Marnier of sinaasappellikeur – een paar druppels citroensap – rucolasla – peper en zout