Ribkarbonades met tomatenpesto

home > spar-recepten > Ribkarbonades met tomatenpesto

bereidingstijd: 50 min + 30 minuten in de koelkast
Per portie: Energie 2436 kj./ 578 kcal Eiwit 51 g. Vet 37 g. Koolhydraten 15 g.

Wijnadvies:
Buzet, Les Vignerons de Buzet, Zuidwest-Frankrijk.

Succestip:
Serveer met een frisse salade of roergebakken boontjes en gebakken aardappeltjes.
Maak eerst de tomatenpesto door de basilicum samen met de pijnboompitten, knoflook en 4 eetlepels Parmezaanse kaas fijn te malen in de keukenmachine. Roer de fijngesneden blokjes tomaat erdoor en voeg de olijfolie er geleidelijk aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Schraap het vlees van de botjes van de karbonades, zodat deze er straks mooi uitzien. Meng de paneermeel met de kaas en de fijngehakte pijnboomnootjes. Klop het ei los en voeg hier 3 eetlepels tomatenpesto en mosterd aan toe. Kruid de karbonades met peper en zout en wentel ze even door de bloem, vervolgens door het eimengsel en daarna door het paneermengsel. Goed aandrukken en in de koelkast ca. 30 minuten laten opstijven. De karbonades in een dun laagje olijfolie krokant bakken aan beide zijden. Serveer de overgebleven pesto in een schaaltje apart.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

4 middelgrote ribkarbonades
1 groot ei
1 theelepel grove mosterd (Spar)
6 eetlepels gekruid paneermeel (Haust)
3 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
4 eetlepels fijngehakte pijnboompitten
versgemalen peper en zout
2 eetlepels bloem (Spar)

Voor de pesto:

2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes (in heel kleine blokjes)
2 eetlepels fijngesneden basilicum (Silvo)
2 teentjes knoflook
2 tot 3 eetlepels extra vièrge olijfolie (Bertolli)
versgemalen peper en zout
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
4 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas