SPRUITJESSTAMPPOT MET NOTEN, SPEKJES EN SAUCIJSJES

home > spar-recepten > SPRUITJESSTAMPPOT MET NOTEN, SPEKJES EN SAUCIJSJES

Per portie: Energie 3483 Kj 831 Kcal Eiwit 30 g. Vet 60 g. Koolhydraten 49 g.
Bereidingstijd: 30 minuten

Wijnadvies:
Côtes du Rhône Villages, Zuidoost Frankrijk

Succestip:
Deze stamppot is ook erg lekker aangevuld met bijv. schnitzel of karbonade
Kook de aardappelen samen met 400 g. spruitjes in water met zout tot ze gaar zijn. Laat het groentemengsel uitlekken en bewaar een beetje kookvocht. Bak in de tussentijd de saucijsjes goudbruin en gaar in 1 eetlepel boter of margarine en houd ze warm tot gebruik.

Kook vervolgens 200 g. spruitjes beetgaar met peper en zout. Stamp vervolgens het aardappel-spruitenmengsel in een ruime pan door elkaar en voeg een beetje kookvocht toe. Voeg daarna de spekjes, de rest van de boter en walnoten toe. Controleer het geheel op smaak en voeg indien nodig versgemalen peper toe.

Meng op het laatste moment de hele spruitjes door de stamppot en serveer het gerecht zo heet mogelijk met de saucijsjes en braadjus.





Ingrediënten voor 4 personen

850 g. kruimige aardappelen in gelijke stukken gesneden
peper en zout
600 g. spruitjes
150 g. uitgebakken spekreepjes
150 g. walnoten
2 eetlepels roomboter
versgemalen peper
4 saucijsjes
1 eetlepel boter of margarine (Spar)