Kruidenpannenkoekjes met lenteui en roomkaas

home > spar-recepten > Kruidenpannenkoekjes met lenteui en roomkaas

Per portie: energie 2833 KJ, 673 Kcal, 33 g. eiwit, 42 g. vet en 46 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 40 minuten + 7 minuten opwarmen

Wijnadvies:
Minervois, Langue d Oc, Frankrijk

Succestip:
Snijd ze koud in stukken van 3-4 cm en verwarm in de oven. Serveer als borrelhapje.
Maak eerst het pannenkoekenbeslag door de bloem te vermengen met de eieren, de melk en het zout. Roer dit goed glad en giet het door een zeef in een andere kom.

Voeg de lenteui, peterselie en tijm toe en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Bak van het beslag vervolgens 12 kleine pannenkoekjes en laat deze afkoelen.

Besmeer ze stuk voor stuk met de kruidenkaas en rol ze strak op.

Leg ze in een licht beboterd ovenschaal en laat opstijven in de koelkast.

Vlak voor het serveren in een voorverwarmde oven op 220°C. in ca. 5-7 minuten warm en knapperig laten worden. Serveer de kruidenpannenkoekjes op een bedje van diverse slasoorten.





Ingrediënten voor 4 personen

- 200 g. bloem (Spar) – 0,2 liter melk – 5 eieren – zout – 1/2 theelepeltje verse tijmblaadjes – 1 eetlepel gehakte peterselie – 3 in kleine ringetjes gesneden lenteui – peper en zout – boter of margarine om in te bakken – 300 g. roomkaas met kruiden (Bressot)