Cajun vistartaartjes met gemengde bonen en groene rijst

home > spar-recepten > Cajun vistartaartjes met gemengde bonen en groene rijst

Per portie: energie 1951 KJ, 468 Kcal, 33 g. eiwit, 13 g. vet, 54 g. koolhydratenBereidingstijd: ca. 30 minuten

Wijnadvies:
Merlot rose, Gato, Chili

Succestip:
Serveer met zoetzure chilisaus (Conimex) en komkommersalade.
Snijd de goed gekoelde kabeljauw in dobbelstenen en maak ze in de keukenmachine goed fijn samen met het losgeklopte ei, paprikapoeder, peper en zout.

Doe de massa in een kom en voeg de Spaanse peper, lente ui en peterselie er aan toe. Laat het geheel in de koelkast goed doorkoelen. Vorm er dan kleine tartaartjes van.

Zet de tartaartjes afgedekt met plastic folie in de koelkast tot gebruik.

In de tussentijd de boter laten smelten en hierin het sjalotje licht aanzweten. De kruiden toevoegen en even laten meegaan. De rijst erbij scheppen en even omroeren. Water toevoegen En de rijst op niet te hoog vuur net gaar koken. Afgieten en onder gesloten deksel 10 minuten laten staan.

De Mexicaanse bonenschotel en de kidney beans samen verwarmen. De vistartaartjes aan beide zijden goudbruin en licht krokant bakken. De rijst op voorverwarmde borden scheppen en de tartaartjes er bovenop leggen. De bonenschotel rondom scheppen.





Ingrediënten voor 4 personen

- 500 g. kabeljauwfilet – 1 losgeklopt ei – 1 snufje paprikapoeder (Verstegen) – 1/2 fijngesneden Spaans pepertjes – 2 in ringetjes gesneden lente ui – 1 eetlepel gehakte peterselie – versgemalen peper en zout (Verstegen) – 2 eetlepels plantaardige olie om in te bakken (Spar) – 1 pot Mexicaanse bonenschotel (Hak) – 1 blikje kidney beans (Jonker fris) – 200 g. basmathi rijst (Lassie) – 1 eetlepel boter – 1 fijngesneden sjalotje – 3 eetlepels vers gehakte kruiden (peterselie, bieslook, selderij)