Ruccola limoen salade met geroosterde kipfilet

home > spar-recepten > Ruccola limoen salade met geroosterde kipfilet

Per portie: energie 1340 KJ, 335 Kcal, 29 g. eiwit, 22 g. vet, 5 g. koolhydraten
Bereidingstijd: voorbereiding ca. 20 minuten, 1 uur marineren, 5 minuten afwerken

Wijnadvies:
Gato negro, sauvignon blanc, Chili

Succestip:
Gebruik in plaats van kipfilets bijv. kabeljauw of Tilapiafilet.
Meng de sojasaus, lente ui, paprikapoeder, gembersiroop en chilisaus in een kom. Leg de kipfilets in het mengsel en laat deze ca. 60 minuten marineren.

Maak een dressing van olijfolie, sjalot, limoensap, limoenrasp en een gehakt ei. Breng de dressing op smaak met peper, zout en chilipoeder.

Haal de kipfilets uit de marinade, droog ze af met keukenpapier en bestrijk ze licht met olijfolie. Bak de kipfilets in een Tefalpan aan beide zijden goudbruin en net gaar. Neem de kipfilets vervolgens uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Laat de kipfilets hier even in doorgaren.

Maak de ruccola aan met de dressing en verdeel dit over 4 borden. Snijd de kipfilets in plakjes en drapeer de plakjes op de ruccola.

Serveer het gerecht met gebakken rijst of noedels.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 2 eetlepels Japanse sojasaus (Conimex) – 2 lente uien in ringetjes gesneden – 1/2 theelepel paprikapoeder (Verstegen) – 1 eetlepel gembersiroop (Sundream) – 1 eetlepel chilisaus (Go-Tan) – 4 niet te grote kipfilets – 2 eetlepels olijfolie (Bertolli) – 1 fijngesneden sjalotje – 1 limoen, sap en de schil geraspt – 1 hardgekookt ei, fijngehakt – 1 snufje chilipoeder (Verstegen) – 100 g. ruccola, grof gesneden – versgemalen peper (Verstegen) en zout (Jozo)