PASTA FRITTATA (EEN OMELET VAN SPAGHETTI MET CHAMPIGNONS)

home > spar-recepten > PASTA FRITTATA (EEN OMELET VAN SPAGHETTI MET CHAMPIGNONS)

Per portie: Energie 1513 Kj 359 Kcal eiwit 16 g. vet 27 g. koolhydraten 16 g.
Bereidingstijd 20 min. + 20 minuten voorbereiding

Wijnadvies:
Rosé des fruits, Europese Unie.

Succestip:
Frittata is eigenlijk een soort van restjes verwerker. U kunt dus ook een overgebleven pasta van de vorige dag gebruiken.
Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen. Klop vervolgens de eieren in een kom en meng er de geraspte kaas en basilicum door. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg vervolgens de spaghetti toe en roer het geheel door elkaar. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin het fijngesneden sjalotje zonder te kleuren. Voeg daarna de champignons toe en bak ze goudbruin. Voeg ook het spaghetti-eimengsel toe en -gebruik een deksel om de frittata voorzichtig om te keren en bak ook de -andere kant goudbruin. De frittata kunt u zowel warm als koud serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g. spaghetti (Spar)
1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
25 g. boter
1 fijngesneden sjalotje
250 g. champignons in vieren gesneden
4 eieren
zout en versgemalen peper
2 eetlepels fijngesneden basilicum
50 g. geraspte kaas