Verdronken perziken

home > spar-recepten > Verdronken perziken

Per portie: Energie 830 KJ, 196 Kcal, 2 g eiwit, 3 g vet, 40 g koolhydratenBereidingstijd: ca. 25 minuten + 1 1/2 uur koelen

Wijnadvies:
Verdicchio, Terrazano, Veneto, Italie

Succestip:
Pureer de gekookte vruchten en serveer het ijskoud als dessertsoep.
Was de perziken en dompel ze in kokend water. Laat de perziken direct in koud water schrikken en verwijder het velletje.

Halveer de perziken en verwijder de pitten. Breng de wijn samen met het sinaasappelsap, de kruidnagel en kaneel aan de kook en laat hierin de perzikhelften 2 minuten zachtjes koken. Voeg de likeur toe en laat het geheel afkoelen.

Klop in de tussentijd de slagroom met de vanillesuiker stijf. Verdeel de perzikhelften over diepe borden en zet ze koud tot gebruik.

Laat de siroop op een niet te hoog vuur inkoken tot deze licht stroperig is. Neem de kruiden uit de pan giet de nog warme siroop over de perzikhelften.

Garneer de perziken met munttopjes en serveer het eventueel met roomijs (Hertog).





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 4 rijpe perziken – 2 kaneelstokjes (Verstegen) – 2 kruidnageltjes (Verstegen) – 4 dl sinaasappelsap – 4 dl zoete, witte wijn (bijv. Verdicchio) – 1 glas Cointreau of Grand Marnier (Slijter) – 1/8 slagroom – 1 zakje vanillesuiker – munttopjes voor de garnering