FUSILLI TRICOLORE (FUSILLI MET KIP, DOPERWTJES, SPEKJES EN TOMAAT)

home > spar-recepten > FUSILLI TRICOLORE (FUSILLI MET KIP, DOPERWTJES, SPEKJES EN TOMAAT)

Per portie: Energie 2393 Kj 570 Kcal eiwit 30 g. vet 21 g. koolhydraten 65 g.
Bereidingstijd 25 min.

Wijnadvies:
Lambrusco Rosso, Colombara, Midden-Italië.

Succestip:
Gebruik in plaats van kip bijv. blokjes zalm of -stevige witvis.
Kook de fusilli in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie om aan elkaar plakken te voorkomen. Snijd de kipfilet in dobbelstenen en kruid deze met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak hierin de kipblokjes goudbruin en krokant. Voeg de slagroom en de overige ingrediënten er aan toe en laat deze zachtjes stoven tot de saus iets begint in te dikken. Voeg vervolgens de fussili toe en meng alles door elkaar. Controleer het gerecht op smaak en kruid indien nodig met peper en zout. Serveer met een schaaltje geschaafde Parmezaanse kaas.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g. fusilli tricolore (Grand Italia) + 1 eetlepel olijfolie
250 g. kipfilet
zout en versgemalen peper
25 g. boter
2 dl. slagroom
125 g. diepvries doperwten
100 g. uitgebakken ontbijtspekreepjes
2 ontvelde tomaten in blokjes gesneden
1 eetlepel fijngesneden basilicum
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 theelepel verse tijmblaadjes
50 g. Parmezaanse kaas