AUBERGINES GEVULD MET GEHAKT

home > spar-recepten > AUBERGINES GEVULD MET GEHAKT

Per portie: Energie 1025 Kj 244 Kcal Eiwit 21 g. Vet 16 g. Koolhydraten 6 g.
Bereidingstijd: 45 minuten + 30 minuten in de oven

Wijnadvies:
Cabernet Sauvignon, Campañero, Chili

Succestip:
Deze schotel kunt u ook van tevoren te maken, eventueel invriezen en verwarmen in een oven bij gebruik.
Was de aubergines, verwijder de steel en kroon en snijd ze overlangs doormidden. Smoor de aubergines in water of bouillon en boter ca. 10 minuten tot het vruchtvlees enigszins zacht is geworden. Hol daarna de auberginehelften met een lepel uit, bestrooi ze met peper en zout en plaats ze in een beboterde ovenschaal.

Snijd het verwijderde vruchtvlees in kleine blokjes en smoor deze in een beetje smoorvocht van de aubergines samen met de ui, paprika en knoflook. Bak in de tussentijd het gehakt rul en kruid het met peper, zout, oregano, paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg vervolgens de tomatenpuree en het aubergine-groentemengsel toe en laat het geheel even smoren. Vul daarna de auberginehelften met het mengsel en bestrooi deze ruim met Parmezaanse kaas.

Plaats de schaal vervolgens in een voorverwarmde oven op 200°C en bak de aubergines in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de aubergines over de borden en garneer met waterkers en kerstomaatjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

2 aubergines
1 eetlepel boter of margarine
0,5 liter water of bouillon
peper en zout
1 fijngesneden ui
1/4 rode, 1/4 groene paprika
1 fijngesneden teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder (Verstegen)
1 theelepel gedroogde oregano (Verstegen)
1 mespuntje nootmuskaat (Verstegen)
200 g. rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree (Spar)
100 g. geraspte Parmezaanse kaas
waterkers en kerstomaatjes voor de garnering