CANNELONI ALLA NIÇOISE (CANNELONI MET GROENTEN EN VARKENSVLEES IN ROMIGE TOMATENSAUS)

home > spar-recepten > CANNELONI ALLA NIÇOISE (CANNELONI MET GROENTEN EN VARKENSVLEES IN ROMIGE TOMATENSAUS)

Per portie: Energie 2438 Kj 581 Kcal eiwit 38 g. vet 22 g. koolhydraten 58 g.
Bereidingstijd 30 min. + 10 minuten in de oven.

Wijnadvies:
Montepulciano, Italië.

Succestip:
U kunt ook kant en klare canneloni rolletjes gebruiken en deze met de koude vulling inspuiten.
Kook de lasagnevellen beetgaar in water met zout. Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Leg ze daarna plat op een werkblad en dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk ze daarna met 1 eetlepel olijfolie om uitdrogen te voorkomen. Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de met peper en zout gekruide varkensvleesreepjes krokant en gaar. Voeg de overige groenten en kruiden toe aan de varkensreepjes en laat deze kort meebakken. Voeg vervolgens de slagroom, gezeefde tomaten en tomaatblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het varkensvlees-groentemengsel in roomsaus een beetje indikken en laat het daarna afkoelen. Verdeel het mengsel over de uitgespreide lasagnevellen en rol ze op met de naad naar onder en leg ze tegen elkaar in een lichtbeboterde ovenschaal.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en laat het in een voorverwarmde oven op 200°C in ca. 10 minuten goudbruin en warm worden. Serveer meteen.





Ingrediënten voor 4 personen

16 voorgekookte lasagnevellen (Grand Italia)
400 g. varkensvleesreepjes
3 eetlepels olijfolie (Bertolli)
1 ui in blokjes gesneden
100 g. paprikablokjes (rood, geel, groen)
100 g. courgette in blokjes in blokjes gesneden
100 g. aubergine in blokjes in blokjes gesneden
1 fijngesneden teentje knoflook
1 snufje verse tijmblaadjes
1 blaadje laurier (Verstegen)
zout en versgemalen peper
3 tomaten zonder zaadjes, in stukjes gesneden
4 eetlepels gezeefde tomaten
2 dl. slagroom
1 theelepel zachte boter
6 eetlepels geraspte kaas