BRABANTSE AARDAPPELSOEP MET BIESLOOK EN SPEKJES

home > spar-recepten > BRABANTSE AARDAPPELSOEP MET BIESLOOK EN SPEKJES

Per portie: Energie 878 Kj 214 Kcal Eiwit 6 g. Vet 14 g. Koolhydraten 17 g.
Bereidingstijd: 40 minuten

Wijnadvies:

Succestip:
De soep kunt u van tevoren bereiden en invriezen, zonder de room er aan toe te voegen. Deze kunt u toevoegen als u de soep hebt ontdooit, anders krijgt u klontjes.
Smoor de wortelblokjes, aardappelblokjes en lente-uitjes op laag vuur in boter, zonder te kleuren. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat het op niet te hoog vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Pureer het geheel daarna fijn in een keukenmachine of mixerblender. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Roer in de tussentijd de slagroom en de eidooiers goed door elkaar. Meng de bieslook erdoor en breng het mengsel op smaak met versgemalen peper. Neem vervolgens de soep van het vuur en roer er geleidelijk het slagroom- ei mengsel doorheen.

Zorg dat de soep niet meer gaat koken anders krijgt u klontjes. Schep de soep in koppen en schep op het laatste moment de ontbijtspekreepjes er bij. Serveer de soep bijvoorbeeld met boerenbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetlepels wortel in blokjes gesneden
3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
1 theelepel boter
300 g. kruimige aardappels in kleine blokjes gesneden
1 liter kippenbouillon (Spar)
peper en zout
5 eetlepels slagroom zonder suiker
2 eidooiers (Spar)
2 eetlepels fijngesneden bieslook
versgemalen peper
4 eetlepels uitgebakken ontbijtspekreepjes