Roergebakken boerenkool met spek, appel en komijn (Nederland)

home > spar-recepten > Roergebakken boerenkool met spek, appel en komijn (Nederland)

Per portie: Energie 2435 Kj 586 Kcal eiwit 27 g. vet 48 g. koolhydraten 14 g.
Bereidingstijd: 30 minuten

Wijnadvies:
Pinotage, Schoonsigt, Wes Kaap, Zuid Afrika.

Succestip:
Serveer de boerenkool bijvoorbeeld met gekookte aardappels en gebakken saucijsjes.
Snijd de speklappen in reepjes en bak deze goudbruin en krokant in 1 eetlepel olie in een braadpan. Schep ze daarna uit de pan en houd ze warm tot gebruik. Bak vervolgens de uien in de rest van de olie en voeg daarna ook de boerenkool toe en roerbak het mengsel op hoog vuur in ca.15 minuten.
Voeg op het laatste moment appelpartjes en spekblokjes toe. Kruid het gerecht met komijnzaadjes en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de roomboter toe en laat deze even meestoven.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g. voorgesneden boerenkool
500 g. speklappen zonder zwoerd
2 in ringen gesneden uien
2 appels, geschild en in dunne partjes gesneden
1 theelepel komijnzaadjes
2 eetlepels plantaardige olie
zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels roomboter